De appel valt niet ver van de boom

Als mensen mij vragen of ik altijd al schrijver/journalist/geef-het-beestje-maar-een-naam wilde worden dan reageer ik met: “Nee, en het was ook helemaal niet de bedoeling om mijn moeder (soort van)achterna te gaan.” Maar here we are.

Overal het algemeen wordt het niet perse aangeraden om met familie samen te werken. Strubbelingen op de werkvloer moeten immers niet leiden tot gedoe in privésfeer. Toch heb ik de afgelopen weken met mijn moeder samengewerkt. Zij als uitgever en ik als redacteur voor het komende kinderboek ‘Tim en het mysterie van Ameland’. En dat ging eigenlijk best prima. Goh!

“In communicatie met andere partijen is zij dan ineens ‘Jeanet’, maar mail onderling wordt afgesloten met xxx i.p.v. een officiële groet.”

WhatsApp wisselt van foto’s in het zonnetje naar vragen over drukkosten en gegevens van die en die. Want daar heb ik dan ook een gelukje mee, zij heeft een flink netwerk, waar ik dankbaar gebruik van maak. En mensen die haar dan weer persoonlijk kennen vinden het alleen maar leuk dat ze benaderd worden door de dochter van…

Al wist mevrouw K. die ik laatst aan de telefoon had helemaal niet dat mijn moeder überhaupt een dochter heeft, toch echt al 26 jaar lang hoor.

Wat ook fijn is, bij haar kan ik me kwetsbaar opstellen. Veel in het hele proces met dit boek doe ik voor het eerst. En dat is toch best spannend. Gelukkig is zij dan niet te beroerd om het een en ander nog eens uit te leggen. Ook de partijen waar we verder mee samenwerken, weer uit dat netwerk van moeders, denken graag mee. Zoals illustrator Linda zo mooi zei: “Al doende leert men. Ik ben ooit ook ergens begonnen…” En daar heeft ze natuurlijk helemaal gelijk in.

Wil je meer weten over het onderwerp van deze samenwerking? Als ik het boek daadwerkelijk in handen heb zal ik daar ook zeker een blogje over posten. Zo leuk! Als je interesse hebt in het boek maak je nu ook kans op een gratis vuurtorenticket (voor de Amelander vuurtoren), bekijk dat hier maar eens!

2 gedachten over “De appel valt niet ver van de boom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: