Bijbaantje tijdens de lockdown

De afgelopen maanden in lockdown hebben veel teweeg gebracht. Niet alleen ging de horeca dicht, werden alle evenementen afgezegd en kampen we nu met de avondklok, ook was het voor mij de vuurdoop wat betreft samenwonen met vriend J. 

Waar ik voorheen 3 á 4 dagen op Ameland vertoefde woon ik nu fulltime in Groningen. Thuiswerken, het huishouden, het bracht allemaal zijn eigen uitdagingen met zich mee. De loop van de week werd bepaald door de werkweek van J. Zelf had ik op een gegeven moment moeite met het onderscheiden van de verschillende dagen, zoals ik ook vertel in mijn vorige blog.

Om weer iets van ritme en beweging in mijn dag te krijgen meldde ik mij eind 2020 aan bij de Hanze Hogeschool. Samen met uitzendbureau Start People zochten zij mensen die in januari en begin februari wilden helpen met het surveilleren van digitale tentamens. Een beetje kennis van computers en volledige beschikbaarheid werd gevraagd. Nou, daar kon ik wel aan voldoen.

Zodoende moest ik gedurende twee weken ineens vijf dagen in de week werken, dat was ik zeker niet meer gewend. Maar het is een welkome invulling van mijn agenda. Hoewel we ons natuurlijk goed houden aan alle gestelde corona-maatregelen speelt het zich wel allemaal op locatie af, zo zie en spreek ik ook nog eens andere mensen dan mijn partner en een enkele vriendin.

Leuk om te merken hoe snel je ingeburgerd raakt in zo’n werksfeer, inmiddels neem ik mijn eigen kop mee voor de thee en warme chocomel en wordt er tussen het surveilleren door genoeg geginnegapt. Zo leer je elkaar ook snel wat beter kennen, zo twijfelt mijn ene buurman over een studie in Zweden en zingt de ander in een koor.

Na deze week is het weer voorbij. Het waren twee intensieve weken, met vroeg opstaan maar toch ook zeker met een gevoel van voldoening.

Natuurlijk zit ik met Charming Stories niet stil maar dat is toch een ander soort van werken. Het wordt tijd dat we allemaal de werkweek weer kunnen vullen met daadwerkelijke arbeid en dat dingen ondernemen weer ‘normaal’ word. Tot het zover is heb ik zelf genoeg leuks op het programma staan, houd daar mijn blog voor in de gaten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: