Thuiswerkterror

De titel is iets dramatischer dan de werkelijkheid hoor, maar dit bekt wel lekker.

Het afgelopen jaar hebben we met zijn allen veel meer thuisgewerkt dan ooit, wat konden we ook anders met de ene lockdown na de andere. Voor mij persoonlijk gold dat ik in 2020 ongeveer de helft van het jaar thuis heb gezeten. Iedereen vraagt “Verveel je je al?” Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik me nog niet heb verveeld, maar wel wordt het steeds lastiger om een ritme in de dag te houden en ook vergeet ik regelmatig welke dag het überhaupt is. Vandaag is het dinsdag, toch?

Nu in 2021 heb ik al wel weer wat meer dingen op de planning. Waardoor ik ook ineens te maken had met dingen als Zoom en Teams. Zelf kwam ik eigenlijk niet verder dan Skype en misschien eens een keer videobellen via WhatsApp. Maar blijkbaar is Skype niet hip/handig genoeg voor de huidige thuiswerkers.

Hoe handig al die middelen ook zijn, het gaat toch altijd de eerste vijf minuten verkeerd, als het niet langer is. De verbinding valt weg, meneer A hoort mevrouw B niet, meneer C snapt niet hoe de muteknop werkt en dan heb ik het nog niet eens gehad over al die gekke achtergronden en effecten die je bij onder andere Zoom kan toepassen. Ze vliegen het internet over, grappige memes van serieuze vergaderingen met grappige per ongeluk toegepaste filters. Denk aan je serieuze collega met apenoren oid, ik heb geen Zoomaccount, dus precies kan ik het je niet vertellen. Maar ik kan me zo wat gênante dingen voorstellen.

Ook in mijn privé leven moest ik een handige opstelling maken voor een telefoon waar ik kon praten maar die ook mijn pianotoetsen kon zien, digitale pianoles dus. Het is nu helaas even niet anders. En dat brengt dan ook wel weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Hopelijk kunnen we elkaar later dit jaar allemaal weer ‘echt’ in de ogen kunnen kijken.

2 gedachten over “Thuiswerkterror

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: