Inspelen op je publiek

Ik werd vanmiddag aangehouden op straat, duidelijk een verkoper van het een of ander. Dat bleek Greenpeace te zijn met een verhaal over de Zuidpool (Trump wil boren naar olie, compleet van de zotte maar dat ter zijde). Eigenlijk wilde ik hem afwimpelen met ‘ik loop even door naar de trein’, hij stond opgesteld op het regenboogpad in Groningen dus geen gekke reden. Ware het niet dat ik geen idee had hoe laat het was en dus ook niet of ik me moest haasten. Zo wist de beste jongen toch een half minuutje voor zich te winnen en begon gelijk aan zijn relaas. Aan mij heeft hij helaas geen donateur overgehouden, wel een zetje richting de petitie voor behoud van de Zuidpool.

We zeiden elkaar gedag en ik stapte verder. Zijn collega, daar op het regenboogpad had inmiddels alweer een nieuw ‘slachtoffer’ gespot. Zij liep echter al hoofdschuddend verder terwijl ze knabbelde aan het laatste stukje van een ijshoorntje. De jongen reageerde adrem: ‘Mag ik een gekke vraag stellen, wat voor smaak ijs had je?’

Misschien was zij sneller van geest dan ik of had ze echt geen zin in conversatie want ze bleef lopen onder en gekscherend ‘ja ja.’

Pas toen ik langs het Groninger Museum liep viel het kwartje: ijsco, ijs, zuidpool, en de jongen had de perfecte ingang om alsnog zijn verhaal te houden.
Ik was al te ver weg om me nog nonchalant om te draaien maar eigenlijk gun ik hem wel een complimentje met deze slimme vondst.

Mevrouw was overigens echt een stille. Voor het kwartje bij mij viel zei ik nog wat over haar ijsje, maar ook ik kreeg niet meer dan wat gemompel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: